välkomna



Detta är en blogg som riktar sig till alla Hisingens ungdomar i åldrarna 13-25 år. Ungdomsbibliotekarierna Kristian (Biskopsgårdens bibliotek), Liza (Hisingens bibliotek) och Filip (Tuve bibliotek) ger tips på musik, TV-spel, böcker och annat kul som du bara inte får missa! Håll utkik då den ofta uppdateras.

torsdag 18 mars 2010

Bra, blodig fantasy

Redan omslaget på I krigarens spår av Niklas Krog är riktigt snyggt. Där syns en muskulös man som slåss mot en väldig varg endast beväpnad med en sten. Blodet skvätter och man anar att det här är en bok fylld med action. Det stämmer och Krog skriver fantasy som jag gillar: med ett högt tempo, verklighetstrogna strider där det gör ont att få stryk och en påhittadvärld med inte alltför mycket magi.

Boken är en fristående fortsättning på Krigare utan minne och vi får åter följa Biko, en väldig krigare som tappat minnet. Någon har satt ett pris på hans huvud och boken börjar med att han vaknar mitt i natten av att en man försöker döda honom med en kniv. Han tvingas fly samtidigt som han försöker minnas varför någon så gärna vill se honom död. Det är riktigt spännande och med andan i halsen får Biko fly för sitt liv undan mängder av soldater.

Det här är en riktigt bra, lättläst bok som tydligt visar att bra fantasy inte behöver vara tjock som en tegelsten. Mer sånt här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar